- w PES 2012 będzie możliwość odblokowania wyższego poziomu gry poprzez PES Shop pod nazwą "Superstar"
Bardzo dobrze. Na Top Player potrafiłem wygrywać po 5:0 np. z Napoli. (nie chwaląc się)

-zobaczymy w pełni licencjonowaną Primiera Division, tak jak w latach ubiegłych w pełni licencjonowaną ligę holenderską i włoską oraz portugalska Liga Zon Sagres
Kolejna świetna wiadomość. Bardzo lubię tą ligę, podejrzewam, że moim pierwszym wyborem w ML będzie Zon Sagres
- 2 nowe stadiony: Burg i Royal London,
Ciekaw jestem jakie to stadiony. Mam nadzieję, że coś w stylu Alianz Arena, PGE Arena. Brakowało mi tego typu aren.
- Atrybuty graczy - zmiana nazw
(?) Nie rozumiem

- kilka nowych ujęć kamer przy powtórkach
Super. W 11 te kamery w powtórkach były beznadziejne. Mam nadzieję, że będą też w szybszym tempie.
- zmniejszyli skłonność piłkarzy do przewrotek (tych poza polem karnym)
Czyli co? Będzie można strzelać na bramkę z pierwszych piłek... Strasznie mnie to irytowało.
- Menu bez zmian - nowość: na początku gry wrzuca się avatar lub swoje zdjęcie
Czyli coś takiego jak w Fifie. Nie wiem po co to, ale na będzie przeszkadzać

Widzę też nowe ujęcia po zdobytej bramce. Strzały też chyba poprawione, widać te parady bramkarzy, po tych soczystych strzałach po ziemi. Sędziowanie również na wyższym poziomie, za ten faul Busquetsa ewidentna czerwona i tak się stało